Автор Тема: Какво ни причиняват лекарствата  (Прочетена 29597 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 933
 • Пол: Мъж
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #60 -: Ноември 01, 2009, 20:27:26 pm »
Как работи чудото на лекарството история на митологията

Ако трябва да се разгледа историята на лекарствата, едно от най първите, според съвременното понятие на лекарство, е хинина за което се вярва, че лекува малария. Според източниците, това чудо на науката и медицината е възприето от индианците в Перу, които дъвчат кората на едноименното дърво и така се лекуват. За мен е интересно, че промоцията на този медикамент е станала в Европа от кардинал назначен и финансиран лично от папата за тази тази чудотворно-благородна задача. Най интересното е все пак как това изключително горчиво съединение предизвикващо възбуда на нервната система, явно главната цел на дъвченето в Южна Америка, успява да се справя и дори все още се ползва от далечния 17-ти век, та до сега за лекуване на смъртоносната болест Малария? Ето какво е поместено на английски в авторитетната  за либералите уикепедия;

As with other quinoline anti-malarial drugs, the action of quinine has not been fully resolved.  . . . .. This model involves the inhibition of hemozoin biocrystallization, which facilitates the aggregation of cytotoxic heme. Toxic free heme accumulates in the parasites, leading to their death.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quinine

А ето и кратко на български;

Хинина действа чрез повлияване на растежа и възпроизводството на плазмодия на маларийния паразит, който живее в червените кръвни клетки на приемника.
http://medical.bg/dictionary/quinine.html


Ако прочетеното ви се вижда странно и въпрос само за "специалисти", не се отчайвайте, написано е така, защото този които го е писал е държавно субсидиран, на държавна службичка и ползва цялата сила властта да заповядва какво е добро и какво не. С две думи и двата текста не се затормозяват да обяснят как този химикал както и по новите му синтетични аналози, които се приема стомашно успява да избегне солната киселина в стомаха да се прехвърли кръвта и самоотвержено да започне битка със смъртоносните микроби! Ето как работи чудото на; химията, медицината и на "съвременната наука", лапва се някаква гадна горчилка и понеже тя е токсична, нервната система се напряга до краен предел, дори повече и от натоварването на болестните симптоми. След токсина, който определено дава усещане в организма за въздействие, човек с облекчение си мисли, че лекарството "действа" и то разбира се има действие, може ли една отрова да не действа в тялото, нали за това е отрова, за да се опита да убие гризача, които си позволява да я погълне. Тропическите дървета нямат друго средство да се пазят от гризачи, насекоми и дори животни и хора, освен като натрупат отрова, с която да отстраняват нападателя. Защо обаче някои хора са решили, че тази отрова за самозащита ще донесе здраве и лечение не е ясно. Ясно е само, че от лекарства и медицина се трупат все повече и повече пари и власт и за голямо съжаление огромно количество хора имат религиозно благоговение за тази практика. Остава да се надяваме, че бъдещите поколения ще поумнеят и ще се отърсят от тази заблуда и религия.
Краен извод, Още едно от многото доказателства за шарлатанството не само в медицината, но и в науката изобщо и за пътищата за постигане на това безобразие; държавна политика, много пари, и крайно наивни и заблудени хора по цял свят. Лекарствата не лекуват, а само създават наркотични усещания, няма начин някакъв си химикал да се превърне в спасител и освободител от микроби, когато те са в кръвта и тялото, само ако са от вън има способи за борба, но не и когато са вътре.
Soli Deo Gloria!

Неактивен XVisible

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
 • Пол: Мъж
  • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #61 -: Ноември 05, 2009, 03:59:55 am »
Днес попаднах на едно "лекарство", което са предписали на малката ми племенница (7 годишна), против нощни напикавания.

Става дума за Thioridazin Actavis. Направих го на текст, за да е по-удобно за четене. Моите коментари са в тъмносиньо

-----------------------------------------------
Thioridazin Actavis Тиоридазин Актавис II
филмирани таблетки

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
- Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
- Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
- Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.
То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
- Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В тази листовка:
1. Какво представлява Тиоридазин Актавис и за какво се използва
2. Преди да приемете Тиоридазин Актавис
3. Как да приемате Тиоридазин Актавис
4. Възможни нежелани реакции
5. Съхранение на Тиоридазин Актавис
6. Допълнителна информация.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТИОРИДАЗИН АКТАВИС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Тиоридазин Актавис е невролептик от фенотиазиновата група. Повлиява благоприятно психическите нарушения и депресията.
Ах тези психопати, дето пикаят в леглатааа..

Понижава артериалното налягане, потиска повръщането. Тиоридазин Актавис се прилага за лечение на хронични форми на шизофрения и други форми на психози. Този продукт се прилага само при пациенти, при които не се постига очаквания лечебен ефект след проведено лечение с други подходящи продукти, приложени в необходимата доза и продължителност.
Знам си аз - психопатка е! То остави друго, ама и други малки деца познавам такива психапати - пикаят в легла! Не ги е срам...

Преди започване на лечение е необходимо да се направят електрокардиограма и изследване нивото на калия в кръвта, които внимателно да се проследяват и в хода на лечението.
2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТИОРИДАЗИН АКТАВИС

Не използвайте Тиоридазин Актавис:
• Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното, някое от помощните вещества или други фенотиазинови продукти;
• Ако страдате от тежки сърдечно-съдови заболявания и/или имате или сте имали нарушения в сърдечния ритъм;
• Ако приемате лекарства, които променят разграждането и излъчването на тиоридазин в организма, напр. флуоксетин, пропранолол, пиндолол и д p.;
• Ако имате заболявания на нервната система;
• Ако имате повишено артериално налягане, както и ако неговите стойности са ниски;
• Ако имате кожна светлочувствителност (фоточувствителност);
• Ако сте бременна или кърмите.


Обърнете специално внимание при употребата на Тиоридазин Актавис

Този продукт може да предизвика сериозни нарушения в сърдечния ритъм, които в някои случаи могат даже да застрашат живота на пациента.
Да, по-бързо ще се отърват от въпросните психопати..

Това е причината той да се прилага само при пациенти, при които не се постига очаквания лечебен ефект след проведено лечение с други подходящи продукти, приложени в необходимата доза и продължителност. Тази възможност е по-изразена при пациенти със забавена сърдечна дейност, други сърдечно-съдови заболявания, пациенти с намалено ниво на калия в кръвта. Това налага лечението с този продукт да става при периодичен лекарски контрол. Лечението с този продукт може да доведе до изразени нарушения в двигателната активност като нарушения в равновесието и координацията, мускулна слабост и др.  :(

При поява на тази или подобна симптоматика е необходимо веднага да бъде уведомен лекуващия лекар, който ще прецени целесъобразността от продължаване на лечението. При някои пациенти е възможно в хода на лечението появата на повишена температура, съчетана със затруднено движение, нарушения в паметта, неравномерен пулс, учестена сърдечна дейност, промени в артериалното налягане, обилно изпотяване. Нямам думи за това :( Появата на тези симптоми налага преустановяване на лечението с продукта. Не се препоръчва едновременно лечение с лекарства, които потискат функцията на нервната система, опиати, анестетици, алкохол, барбитурати поради възможност от усилване на ефектите.

В хода на лечението е необходимо периодично изследване на кръвта и електролитите.
При болните с епилепсия е възможно зачестяване на гърчовете, тъй като този продукт води до понижаване на гърчовия праг. При продължително приложение са възможни някои нарушения в зрението, които се свързват с развитие на т.н. пигментна ретинопатия. При продължително лечение трябва да се провеждат периодични прегледи от лекар специалист.

При лечение с този продукт съществува риск от развитие  на ортостатична хипотония - рязко понижаване на артериалното налягане при изправяне. Продуктът може да доведе до повишаване нивата на хормона пролактин, което води до отделяне на секрет от млечните жлези, увеличаване на млечните жлези при мъжете, нарушения в половата функция.

При пациентите в напреднала възраст рискът от развитие на нежелани реакции от страна на нервната система е по-висок.

Прием на други лекарства.
Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Този продукт не трябва да се прилага едновременно с лекарства, съдържащи
флувоксамин, пропранолол и пиндолол, тъй като се повишава рискът от тежки нежелани ефекти от страна на сърдечно-съдовата система.

Тиоридазин може да усили ефектите на лекарства от групата на барбитурати, анестетици, опиоидни аналгетици, антимускаринови агенти, както и да
усили негативния ефект върху сърцето на хинидин.

Продуктът може да понижи ефекта на леводопа (продукт за лечение на паркинсонизъм). Едновременното приложение с лекарства от групата на  АО-инхибиторите може да доведе до удължаване и усилване ефектите на тиоридазин.

Едновременното приложение с литиеви продукти може да доведе до зачестяване и усилване на някои нежелани  ефекти на тиоридазин, водещи до нарушения в движението и равновесието.

Антиациди и антидиарични средства могат да намалят усвояването на фенотиазините.

Прием на Тиоридазин Актавис с храни и напитки

По време на лечението не трябва да се консумира алкохол, поради усилване ефектите на лекарството.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Тиоридазин преминава през плацентата и в майчиното мляко. Продуктът не се прилага по време на бременност и в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини
По време на лечението с продукта е необходимо да се избягва шофирането и/или извършването на дейности, изискващи повишено внимание и бързи психически и двигателни реакции.
Коментари за това момиче:
"Това дете вече не е така игриво, сега е сънливо и мълчаливо"
".... сега е неадекватна и не и се прави нищо..."
"От около седмица (от както го приема) не е същата.." :(


Важна информация относно някои от съставките на Тиоридазин Актавис

Съдържанието на пшеничено нишесте може да предизвика диария при пациенти, страдащи от глутенова ентеропатия.

Продуктът съдържа лактоза и е неподходящ за хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция. Касае се за нечесто срещани заболявания в обмяната на въглехидратите, свързани с изменение на активността на ферментите, които разграждат захарите, в това число и млечната захар (лактоза).

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТИОРИДАЗИН АКТАВИС

Винаги приемайте Тиоридазин Актавис точно както е посочено в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо,  попитайте Вашия лекар или фармацевт

За избягване на риска от развитие на сериозни нежелани реакции дозата и продължителността на лечение с продукта трябва да бъдат строго индивидуализирани.

Обичайната доза е:

Възрастни
Обичайната начална доза е 50-100 mg три пъти дневно,  която  при  необходимост постепенно може да бъде повишена до максимална дневна
доза 800 mg.

Необходим е ефективен контрол на клиничната симптоматика   и   при   възможност постепенно намаляване на дозата до определяне на минималната ефективна поддържаща доза.

Дневната доза варира между 200 и 800 mg, разделени в два-четири приема.

Деца над 6 години
При деца препоръчваната начална дневна доза е 0.5 mg/kg в отделни приеми. Дозировката може да бъде повишена до постигане на оптимален терапевтичен    ефект или до достигане на максимална дневна доза 3 mg/kg.

Ако сте приели повече от необходимата доза Тиоридазин Актавис
При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!
Предозирането с продукта обикновено води до нарушения в сърдечния ритъм,  понижение на артериалното налягане, потиснатост или възбуденост, сънливост, двигателни нарушения, понижение или повишение на телесната температура, сухота в устата и суха кожа, задръжка на урината, припадъци, загуба на съзнание.
В тези случаи е необходимо незабавно прекратяване приема на продукта,
предприемане на мерки водещи до изваждане на продукта от стомашно-чревния тракт и прилагане на симптоматични средства.


Ако сте пропуснали да приемете Тиоридазин Актавис
Не вземайте двойна доза, за да  компенсирате пропуснатата доза. Направете това във времето на следващия регулярен прием.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Тиоридазин Актавис може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

По-честите нежелани реакции са следните: Нарушения на нервната система - сънливост (особено при използване на високи начални дози), нарушения в движението, обърканост, възбудимост, безпокойство и главоболие. Появата на някои от тези симптоми изисква незабавна консултация с лекар. Възможна е поява на сухота в устата, нарушения в зрението, запек, гадене, повръщане, диария, бледност, неволеви движения на мускулите, особено в областта на лицето, устните, езика. В редки случаи може да се наблюдават повишение на температурата, трудна подвижност на мускулите, нарушения в паметта, съчетани с промени в пулса, учестена сърдечна дейност и нарушения в ритъма на сърцето, обилно изпотяване. Тези симптоми могат да бъдат проява на т.н. злокачествен невролептичен синдром и изисква незабавно прекратяване на лечението.

Сърдечни нарушения - нарушения в сърдечния ритъм, понижение на артериалното налягане, забавяне на сърдечния пулс.
Нарушения на ендокринната система - секреция от млечните жлези, нарушения в менструацията, нарушения в сексуалното влечение, фалшиво положителни резултати при тест за бременност.


Алергични реакции - кожни обриви, копривна треска, зачервяване, светлочувствителност, оток на ларинкса, астматичен пристъп.
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 04:19:19 am от XVisible »

Неактивен XVisible

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
 • Пол: Мъж
  • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #62 -: Ноември 05, 2009, 04:05:31 am »
Други - намаление броя на белите кръвни клетки и кръвните плочки, анемия, жълтеница, задръжка на жлъчка, задръжка на урина, неволево изпускане на
урина, повишение на температурата, прогресираща пигментация (оцветяване) на
кожата или конюнктивите.


Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА ТИОРИДАЗИН АКТАВИС
Съхранява се на място недостъпно за деца.
При температура под 25°С!
Не използвайте Тиоридазин Актавис след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Така значи - в човешкото тяло може, а в природата не! Типично..

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Тиоридазин Актавис
Активната съставка в една филмирана таблетка е съответно:
Тиоридазинов хидрохлорид 5 mg
Тиоридазинов хидрохлорид 10 mg
Тиоридазинов хидрохлорид 25 mg
Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат. Филмово покритие - основен бутилметакрилатен съполимер, титанов диоксид, макрогол, полисорбат, жълт оцветител  Е110* и понсолак 4R (Е124)**.
* съдържа се само в таблетките от 10 mg
** съдържа се само в таблетките от 25 mg

Как изглежда Тиоридазин Актавис и какво съдържа опаковката

Тиоридазин Актавис 5 mg - кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с бял цвят.

Тиоридазин Актавис 10 mg - кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с оранжев
цвят.
Тиоридазин Актавис 25 mg - кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с розов
цвят.

25 таблетки от 5 mg в блистер от РУС/А1 фолио в картонена кутия.
25 таблетки от 10 mg в блистер от РУС/А! фолио в картонена кутия.
25 таблетки от 25 mg в блистерот РУС/А1 фолио. По 2 блистера в картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба
„Актавис" ЕАД, ул. "Атанас Дуков" № 29,1407, София,
България. Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771
Производител
"Балканфарма-Дупница" АД,
България, гр. Дупница, ул. "Самоковско шосе"3
Тел. (0701) 58 196; Факс. (0701) 58 555
За всяка допълнителна информация относно този
лекарствен продукт, моля свържете се с локалния
представител на притежателя на разрешението за
употреба.
„Актавис" ЕАД, ул. "Атанас Дуков" № 29,1407 София,
България. Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771
Дата на последно одобрение на листовката -
Февруари 2008
--------------------

Поне успях да убедя родителите й да изхвърлят остатъка от хапчетата и да не купуват повече..
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 04:27:35 am от XVisible »

Неактивен Dominanta

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 45
 • Пол: Жена
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #63 -: Ноември 05, 2009, 14:59:28 pm »
XVisible правилно си постъпил.  :yes: Детето щеше да напълнее, да му се подуват глезените и корема, щеше да сложи диоптри, чудно как не са споменали и за косопад?! И аз напоследък чета подробно листовките и се изумявам.  :o Бях писала в 1 друга тема за Нурофен - че съдържа черно мастило за печат?!  :--- Просто не е истина как лекарствата 1 "лекуват" а увреждат 20 неща в организма. Няма нужда според мен. А дано всички хора да сме здрави и да фалира тая скапана фармацевтична  мафия!  :yes:

Неактивен goldeneagle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
 • Пол: Мъж
 • no world order
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #64 -: Ноември 05, 2009, 18:06:37 pm »
Ако четете листовките значи трябва да полудеете само като видите страничните ефекти!!! Това лекарство съм го пил доста време като дете(10годишен), за лечение на комоциум. Имай предвид ,че се пристрастяваш към него много лесно, не можеш да спиш без него, затова се спира постепенно в обратна пирамида.Ставаш като мекотело, но за нощно напикаване за 1ви път чувам да го изписват "лекари".А на лекарства родно производство НЕ ВЯРВАЙТЕ ИЗОБЩО, имам хора в 2-те най-големи компании за лекарства и ако ви кажа какво се случва вътре и как дозите отговарят на написаното ще ви стане лошо.Направете си експеримент сами.Вземете например Хлорнитромицин антибиотик, прилагащ се при остри чревни инфекций в болнични условия( говоря за този на капсули) на 10 капсули 2 са кухи и нито една не е с равно съдържание на активно вещество!!!

И да добавя от опита ми с лекарствата а той не е малък.
 Няма отрови, има отровни дози !!!
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 18:24:02 pm от Mirotvorec »

Неактивен radev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #65 -: Ноември 05, 2009, 19:09:19 pm »
Просто не можах да се въздържа и да не споделя с вас тази снимка:

http://biskvitka.net/uploads/posts/1251228805_082.jpg

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 193
 • http://www.pristabg.com/
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #66 -: Ноември 05, 2009, 19:56:38 pm »
Аз по принцип избягвам всякакви лекарства,но оня ден  се подух от зъб и ща не ща ,трябваше да вземам едни за да спадне.От 3 дена корема ми е на компот и постоянно съм в тоалетната.А се имах за човек със здрав стомах :)
Представям си какво може да стане със някой по-кекав.Зачетох се в противопоказанията и естествено разстройството беше там.
Спирам ги защото имаше още доста противопоказания.

Неактивен JG

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 408
 • Пол: Мъж
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #67 -: Ноември 06, 2009, 00:23:32 am »
 :hi: Като малък бях доста болнав, постоянно ме дупчеха бях станал на решето, а хапчетата ги гълтах като бомбони. Веднъж един " лекар" ми предписа едни лекарства, не ги помня вече. Първото го испих, но след 10 мин повърнах и ми стана много лошо. Въпреки това на следващия прием майка ми се опита да ми даде отново," Хайде чичо доктор каза, че трябва да ги пиеш колкото и да ти е неприятно!" тогава за първи път се заянатих кото магаре и не го изпих. Майка ми се видя в чудо как ли не се помъчи но аз бях железен въпреки  че бях само на 6.
Тогава отидохме при друг лекар и когато той видя какво са ми предписали, още си спомням думите му." Ако не го беше повърнало, сега момчето най вероятно щеше да е мъртво"   :bad: Майка ми направо се разтрепера и повече никога не се помъчи да ме убеждава на сила да взимам хапове. :flag_of_truce:
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен sasho90

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 454
 • Пол: Мъж
 • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #68 -: Ноември 06, 2009, 04:18:38 am »
Потресаващо, особено последния случай.  :o
Keep 'em occupied!

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 395
 • Пол: Мъж
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #69 -: Ноември 14, 2009, 19:57:04 pm »
През 90-те ми оперираха единия крак, местна упойка, след което ми предписаха антибиотик, помня вече, само че завършваше на -циклин.Не помня вече дозата, мисля че беше 4 пъти по 2, но ми се видя много.Но сестрата каза, ча така са ми придписани в картона.На 2-ри ден, започнах да получавам червени обриви по цялото тяло и лицето, с виене на свят.Добре, че бях в болницата-отидах при друг лекар, с картона си.Като видя предписания антибиотик се хвана за главата, веднага ме накара да легна и ми би двойни дози урбазон и алергозан.Каза,че е силен алергичен шок, и че е късмет, че не са започнали да се подуват и дихателните пътища.Веднага ми предписа друг антибиотик, от който не получих до края никакви обриви.След 6 часа и още дози урбазон, се почувствах по-добре, отоците по малко взеха да спадат. Изчезнаха напълно чак след два дни.Същият лекар ми каза, че мога да съдя този, който ми е предписал антибиотика.Съветвах се с познат адвокат, който ме отказа, с доводите, че такива дела са трудни, водят се с години и не се знае как ще свършат. Каза ми да се радвам, че съм се оттървал леко от цялата ситуация.
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 20:03:23 pm от marhs »

Неактивен JG

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 408
 • Пол: Мъж
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #70 -: Ноември 15, 2009, 19:56:45 pm »
 :hi: На тези дела се изслушва мнението на лекарска комисия.
А както знаете гарван гарванско око не вади ;) Притесняват се, че и те могат да застанат на подсъдимата скамейка някой ден ???
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 933
 • Пол: Мъж
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #71 -: Януари 21, 2010, 20:51:07 pm »
Pill Poppers

Непременно гледайте, просто нямам думи, имало лекарства със страничен ефект  . .  самоубийство!!!

Обяснява се как се "откриват" лекарства особено виаграта и подобни, разглежда се пристрастяването, както и не толкова опасни странични ефекти като по-горния. Намира се лесно на торентите, има го и на ютуб. Дори и фармацевтите не крият какво зло са хаповете.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00q9jfs

http://www.youtube.com/watch?v=5n_ZVaT6yPI
Soli Deo Gloria!

Неактивен Интуиция

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #72 -: Януари 27, 2010, 05:55:14 am »
XVisible, само при първите два реда и рекох:ААААААААААААААААААххх
Тия доФтУри, верно са куку :---
Но нека цитирам любимата ми джипка по повод нек'ви хапове за кръвно/бях ужасена от противопоказанията/: "Пий ги, няма страшно, те толкова лекарства са с такива противопоказания, но помагат..." ::)
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 06:02:08 am от Интуиция »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 329
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #73 -: Май 22, 2010, 10:23:06 am »
Статините са много по-вредни от очакваното

 :o
Страничните ефекти на статините – лекарства за понижение на холестерола – може да са много по-лоши, отколкото се смяташе досега. За пръв път нивата на вреда от тези медикаменти бяха оповестени от експертите. Според тях у хората, които ползват статини, често се появява нарушена функция на черния дроб, остра бъбречна недостатъчност и мускулно увреждане, известно като миопатия.

При някои пациенти рискът от такива заболявания е осем пъти по-голям в сравнение с тези, които не взимат стратини. По-конкретно рискът от миопатия – която може да е необратима – е шест пъти по-висок при мъжете и три пъти по-висок при жените.

Източник: Daily Mail

http://www.ivanstamenov.com/2010/05/1548/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1280040/Statins-The-effects-worse-feared.html?ito=feeds-newsxml

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 933
 • Пол: Мъж
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #74 -: Май 23, 2010, 00:20:27 am »
Вижте още какво намерих в нета;
Цитат
71. 08 IT 55Y2 0IEK
Италианска фирма е разработила устройство, което избягва директното боравене с лекарства от оператори и гарантира стерилно производство на препарати. Всички компоненти в контакт с лекарствата са предмети за еднократна употреба. Устройството намалява загубите и гарантира спестявания. Фирмата търси споразумение за смесено дружество или търговско споразумение с техническа помощ.
Изводите всеки може да си ги направи.

Soli Deo Gloria!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26