Автор Тема: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!  (Прочетена 49324 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 256
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #90 -: Юни 06, 2008, 02:17:55 am »
Както обещах, да докладвам:

Разтворих въпросната захар във вода и наистина се обезцветява, макар, че се наложи да направя опита няколко пъти, за да съм сигурна, че това, което ми се вижда като светлокафяво, всъщност е бяло. Нали ви казах, че захарта стои на буци и е влажна. Тези бучки не се разтварят напълно, остават си малки кафяви топчета на дъното, само ако се разклати чашата и фините кристалчета се полепят по стените и, може да се разбере, че захарта е БЯЛА.
Трябваше да се досетя. Прекалено лъскава и беше опаковката. ;D

SMSI-H , аз си мислех, че с маджуна се уплътняват старите дограми, но явно е нещо друго. :-\
Много добра идея, но засега ще си помечтая.
А мед може ли да се използва за подслаждане на кафето? :-\ Аз го пия почти хладко.
Тук и сега, пробвала ли си я тази билковина?
ОБИЧАМ ТЕ!  СЪЖАЛЯВАМ!МОЛЯ ТЕ, ПРОСТИ МИ! БЛАГОДАРЯ!

Неактивен Mirotvorec

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 830
  • Пол: Мъж
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #91 -: Юни 06, 2008, 07:58:05 am »
Цитат
А мед може ли да се използва за подслаждане на кафето?
Когато имам възможност точно с мед го подслаждам   :P Разбира се говоря за турско кафе в джезве.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Тук и сега

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 257
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #92 -: Юни 06, 2008, 11:43:18 am »
Тук и сега, пробвала ли си я тази билковина?

Не,случайно я открих в нет-а преди няколко дни.

Иначе аз направих експеримента с една друга кафява захар-истинска,нерафинирана от сурова захар(каквото и да означава).Кристалте са светликафяви,водата изобщо не се оцвети и си останаха такива и вътре.

Неактивен Magnolia

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 256
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #93 -: Юни 06, 2008, 11:48:49 am »
Тук и сега, пробвала ли си я тази билковина?
Не,случайно я открих в нет-а преди няколко дни.
Иначе аз направих експеримента с една друга кафява захар-истинска,нерафинирана от сурова захар(каквото и да означава).Кристалте са светликафяви,водата изобщо не се оцвети и си останаха такива и вътре.
В такива случаи, щраквай по едно фото на продукта, че гледай колко е трудно, да се намери нещо свястно. :)
ОБИЧАМ ТЕ!  СЪЖАЛЯВАМ!МОЛЯ ТЕ, ПРОСТИ МИ! БЛАГОДАРЯ!

Неактивен Тук и сега

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 257
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #94 -: Юни 06, 2008, 12:02:50 pm »
Моята и да я щракна едва ли ще я намериш,но мисля,че тази,на която дадох снимка по назад ми изглежда по истинска,въпреки,че цената и е убийствена и пак е от остров Mавриций.Иначе я водят БИО,обаче не мога нищо повече да разчета по етикета.

Ето я пак:
http://www.gladen.bg/?Restaurant=117&rc=1591&restbrowse=1

Неактивен edin

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 13
  • Прощава - незабрава
Относно: Астартам - тихият убиец
« Отговор #95 -: Август 05, 2008, 19:36:43 pm »


Може ли да си припомним пак за какво животно иде реч. Храните които ядем днес (моля за извинение) са направо бавна отрова, сравнени с тези от преди само 50 години. Информацията за отровите, с които сегашните „храни“ са наблъскани е известна и широко публикувана по цял свят! Знаем ли обаче ние българите каква отрова ни продават за храна?! Всичко ще ви стане ясно за отрицателно време като прочетете фактите.

Та относно въпросната нехранителна "добавка" наречена Аспартам?! Аспартамът е изкуствен подсладител без калории, 180 пъти по сладък от захарта. Известен е още като E951, NutraSweet, Equal, Spoonful, Canderel и др.

Това е дефакто химична отрова! Аспартамът е отговорен за 75% от „страничните реакции“, предизвикани от хранителни добавки. Вещество, от което има над 10 000 оплаквания и регистрирани най-малко 92 болестни симптома се продава като диетичен продукт! Какво?! Да, а сега моля внимателно прочетете кои са докладваните реакции от лекарите към Аспартам между 1981 и 1995: загуба на зрение, рак на мозъка, оглушаване, импотентност, артрит, астма, ниска/висока кръвна захар, депресия, диария, замайване, силно чувство за глад/жажда, умора, косопад, главоболие, сърцебиене, високо кръвно налягане, невъзможност за концентриране, поддатливост на инфекции, безсъние, раздразнителност, обриви, болки в ставите, ларингит, промени на личността, фобии, загуба на памет, конвулсии, сърцебиене, ускорен пулс, тахикардия, треперене, шум в ушите, напълняване и не на последно място - смърт!! Посочените симптоми са толкова често срещани, че някои лекари въвеждат термина "аспартамна болест"! При по-голямата употреба на напитки и храни, в които се съдържа, води до пристрастяване. Много хора съобщават за тежък абстинентен синдром, когато се опитат да изхвърлят аспартама от храната си. Някои твърдят, че зависимостта към него е по-силна дори от тази към алкохола!

Обаче, Аспартам се слага в над 6,000 вида храни по света. Най-често срещан в диетични напитки, безалкохолни напитки, а също витамини и хранителни добавки, медикаменти, диабетични и диетични храни, в прахчетата "Степ", "Танг", дъвки без захар, какаови смеси, подсладено кисело мляко, напитки с кофеин, сокове, разтворими чай и кафе, сосове, бързи закуски, продукти за атлети и бодибилдъри (ще спра дотук!). По-рядко Аспартам ползват при термично обработени храни, понеже при висока температура (>86 °C) губи част от сладостта си. В повечето от продуктите НЕ е отбелязан на опаковката?! През 1992 г. NutraSweet подписва споразумение с компаниите Coca-Cola и Pepsy Cola с условието да бъде снабдителят им с аспартам! А така.

Сега да видим какво става с него вътре в тялото ни? Аспартамът има нестабилна молекула, която при продукти с по-ниска киселинност (pH 4.3) се разпада след 300 дни, а при pH 7- само след няколко дни. При газираните напитки за около 6 месеца 25% от аспартама се превръща в дикетопиперазин - който при нитритизация в стомаха се превръща в нещо, което причинява мозъчни тумори! При напитки, съдържащи киселина пък формира бензен! Ето защо в Англия бяха набързо и масово изтеглени от пазара доста видове безалкохолни напитки.
 
В храносмилателната система 10% от Аспартама се превръща в метанол и в последствие във формалдехид! Формалдехидът е токсичен и се свързва с протеини и ДНК и се натрупва в мозъка, черния дроб, бъбреците и други тъкани. Това не е същия метанол като метанола в ракия-менте и ракия първак, защото там той е свързан с етанол, което "частично" намалява токсичното му действие. В случая на Аспартам обаче, метанолът не е свързан. Отравянето с метанол имитира множествена склероза! Честито! Това заболяване се е разпространило толкова широко, колкото и множествената склероза, особено сред тези, които пият Coca-Cola Light, Pepsy Light и др.  напитки от известни търговски марки! Наздраве!

В храносмилателната система 50% от Аспартама се превръща във фенилаланин и 40% в аспартинова киселина. За разлика от естествените амино-киселини, тези от Аспартам се усвояват веднага и действат като невро-токсини! Сега, в човешкия мозък протеините глутамат и аспартат се използват като невротрансмитери - за предаване на импулси между нервните клетки. Обаче големи количества от химически синтезирани протеини стимулират нервните клетки да предават импулси непрекъснато, коeто води до тяхната смърт! Също позволяват на голямо количество вода да влезе в нервните клетки - те се подуват и умират веднага! При по-ниски концентрации от тези протеини нервните клетки се подуват и умират след около два часа от повишено ниво на калций! Току-що описахме действията на аспартама в мозъка ни!?

Аспартамът е химична отрова! Като е отрова, задавате ли си въпроса защо изобщо е "хранителна добавка"! Защо слагат отрова в храната ни? Чакайте малко, нали отрова слагат в храната за мишки? Добро утро! - стига сме спали - от няколко десетилетия слагат и в нашата. В България пак новините от вчерашния вестник идват с половин век закъснение. Аспартамът е открит 1965, но е забранен за употреба, понеже причинява мозъчни тумори и рак при лабораторни опити! От тези резултати някои хора обаче са си направили точно обратния извод - че е подходящ за хората! През 1981, 1993, и 1996, след "необходимите интервенции", е одобрен за използване във всички храни в САЩ и на световния пазар. Аспартамът тепърва идва насам със страшната сила с която е развихрен в Северна Америка.

Четете опаковките
« Последна редакция: Август 06, 2008, 14:50:21 pm от edin »

Неактивен mario

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 22
  • Пол: Мъж
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #96 -: Август 07, 2008, 14:21:48 pm »
Току що си изплюх дъвката Орбит след като прочетох на опаковката "Аспартам" :o какви дъвки да дъвчем сега :'(

Неактивен Eon

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 833
  • Sealers, not healers
    • Online Books
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #97 -: Август 07, 2008, 14:28:53 pm »
Спокойно, от 1 дъвка нищо няма да ти стане.

Важното е да не се прекалява. И с алкохола и с цигарите и с всичко е така.

Неактивен A познай кой

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #98 -: Август 07, 2008, 14:39:03 pm »
Ами дъвчи хуба-буба или вуинтерфреш
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 706
  • Пол: Мъж
  • WATCHER
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #99 -: Август 07, 2008, 17:09:27 pm »
Тази вуинтерфреш също е  с аспартам - наистина хуба буба на теория не са - защото не пише в опаковката че имат. Всичко друго що е дъвка е с аспартам - няма никъде вече със захар - поне в България. Има вариант да дъвчете натурална дъвка без нищо - към 4 лв беше пакетчето - не съм ги броил колко са ама са доста. В началото може да ви е малко трудно да свикнете с натуралните.

Неактивен rofl

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 164
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #100 -: Август 07, 2008, 23:35:34 pm »
Всички дъвки са на Wrigley's. И huba buba и orbit (airwaves, eclipse, winterfresh, extra, big red, spearmint - само големите казвам) ... Това е един от най-големите монополи - няма други! Във всички супермаркети само такива продават! Най-якото нещо за дъвчене си остава това там от кошерите на пчелите, незнам как се казва :)

http://www.wrigley.com/wrigley/about/about_story.asp
Някой доста упорито ми трие съобщенията ;-)

Неактивен vesela

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 51
Дъвка без АСПАРТАМ
« Отговор #101 -: Август 10, 2008, 09:55:34 am »
Намерих дъвка, /освен чистата Мастикс/, която е без аспартам. Ако някой може да разгадае по съставките дали има друго вредно нещо в нея.
Ето състава:
Дъвка ELMA Dental /гръцка/
Състав: Mastics, mastic oil, sodium fluoride, sorbitol, mannitol, menthol, wax, glycerin, gum base, emolients, xylitol(27%).
На български пише: Натурална дъвка без захар с флуор. Съдържа ксилитол (27%), който предотвратява образуването на зъбна плака. Съдържа флуор (0.05%) за заздравяване на емайла. Не съдържа фенилаланин, ВНТ и ВНА. Притежава силно антимикробно действие. Намалява киселинността. Прекомерната употреба може да предизвика слабително действие. Не се препоръчва за деца под 6 г.
"Бъди промяната, която искаш да видиш в света"

Неактивен Vader

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • Пол: Мъж
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #102 -: Август 10, 2008, 10:55:31 am »
Цитат
sodium fluoride
Цитат
Натурална дъвка без захар с флуор
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Eon

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 833
  • Sealers, not healers
    • Online Books
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #103 -: Август 10, 2008, 16:06:44 pm »
Абе хора, вие като видите флуор и се панирате.

В човешкото тяло има най-различни елементи от менделеевата таблица. Това че има флуор в нещо не го прави автоматично вредно.

Важното е в какви пропорции е слагано.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 706
  • Пол: Мъж
  • WATCHER
Относно: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« Отговор #104 -: Август 10, 2008, 18:19:14 pm »
Абе хора, вие като видите флуор и се панирате.

В човешкото тяло има най-различни елементи от менделеевата таблица. Това че има флуор в нещо не го прави автоматично вредно.

Важното е в какви пропорции е слагано.

На теория си прав , но на практика дозата която е препоръчителна я приемаш образно казано само докато дишаш  ;) В храната която поемаш  и която е "натурална" ти запълва лимита за прием на флуор - достатъчно е да пиеш един черен чай и си готов. Точно затова трябва да се избягва максимално всякакъв допълнителен флуор защото "здравословния лимит" за това вещество е доста нисък.Дори пиенето на която и да е стандартна минерална вода ти набавя този елемент да не говорим за абсолютно всяка друга храна в която също го има в някакви количества.Допълнително му добавяне е вредно.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26